dilluns, 14 de març de 2011

VICENÇ VILLATORO A LA BIBLIOTECADivendres passat, Vivenç Villatoro va presentar a la nostra biblioteca el seu llibre Tenim un nom, guanyador del Premi Ramon Llull 2010. Amb aquest acte, organitzat per la Plataforma per la Llengua amb la col·laboració de la Penya Barcelonista i l’Ajuntament d’Arenys de Munt, aquesta associació dedicada a la defensa dels drets lingüístics del català ha iniciat les seves activitats a la nostra vila. En la presentació del llibre van intervenir: per part de la Plataforma per la Llengua a Arenys de Munt, la seva delegada, Maria Rosa Salvadó, i per part de la Penya Barcelonista, el seu president, Pep Artigas. Vivenç Villatoro va dedicar gran part de la seva intervenció a parlar de literatura, del fet literari i, molt especialment, a exposar què és la novel·la i quins son, des del seu punt de vista, les claus dels processos creatius d’aquest gènere, que ha esdevingut el més popular. Un fet vinculat a les possibilitats de reflexió de la pròpia realitat que ofereix la novel·la, a partir d’una realitat fictícia de personatges, llocs i situacions. Parlar de literatura i de novel·la va permetre als assistents a l’acte aprofundir en els elements del llibre de Vicenç Villatoro: una història en la que, amb el Barça com a element vehiculador, se’ns parla dels fils que uneixen les generacions, que relliguen al llarg del temps les relacions, i que ens vinculen al nostre grup humà, a la nostra “tribu”. Al final de l’acte, Vicenç Villatoro també va presentar la seva darrera publicació: el llibre de poemes Sense invitació

dimarts, 8 de març de 2011

VISITES ESCOLARSLa biblioteca ofereix a les escoles la possibilitat de visitar la biblioteca. Cada curs es programen, des de fa uns anys, i en coordinació amb les dues escoles del poble, visites per als alumnes des de P-3 fins a 6è de primària. L’objectiu d’aquestes visites és donar a conèixer la biblioteca i els seus serveis: explicar que es pot trobar, com es fa el carnet, com estan col·locats els llibres, etc..
Intentem despertar la curiositat dels nens i nenes presentant llibres adequats per a cada curs: de coneixements, contes i còmics, i també revistes, música i pel·lícules. Després expliquem un conte, i per acabar la visita, passen una estona remenant lliurament el material. A partir de 3r de primària comencem la introducció en la utilització del catàleg de les biblioteques. Mitjançant jocs, fan les primeres cerques als Pc’s, per després localitzar els documents (llibres, pel·lícules, etc..) als prestatges de la biblioteca.
L’activitat dura entre 45 i 60 minuts.

http://blocs.xtec.cat/sobiransp5a/2011/02/02/visita-a-la-biblioteca-darenys-de-munt/

dimecres, 2 de març de 2011

ACTIVITATS DE MARÇ

CONVERSES EN ANGLÈS
Divendres dia 4, a les 8 del vespre.

VICENÇ VILLATORO presenta el seu llibre Tenim un nom. Organitzat per la Plataforma per la Llengua i amb la col·laboració de la Penya Barcelonista d’Arenys de Munt.
Divendres dia 11, a les 8 del vespre.

CLUB DEL GOMET VERMELL
Divendres dia 18, a les 6 de la tarda.

TERTÚLIA DE LLIBRES DE CREIXEMENT I BENESTAR PERSONAL
Divendres dia 18, a les 8 del vespre.

TERTÚLIA DE LITERATURA PER A ADULTS
Divendres dia 25, a les 8 del vespre.

TERTÚLIA DE LITERATURA PER A JOVES
Dissabte dia 26, a la 1 del migdia.