divendres, 21 de juny del 2013

TERTÚLIA SOBRE EROTISME I LITERATURA












 Ahir dijous dia 20 varem fer la tertúlia sobre erotisme i literatura.
Assumpta Farré, ens va parlar de l’erotisme en la literatura clàssica, amb un breu recorregut que va anar des del Art Amatoria d’Ovidi, passant pel Kama Sutra, el Decameró, Les mil i una nits o el nostre Tirant, fins a Pájaros de fuego d’Anaïs Nin.



Aina Pujol, estudiant de teatre, va fer lectures dramatitzades d’un fragment de les Mil i una nits, i un altre de Les cinquanta ombres de Grey.  Després varem passar a comentar aquest fenomen literari amb tot tipus d’opinions.  Amb l'ajuda de la nostra col·laboradora habitual Pepi Más varem intentar esbrinar que és el que enganxa tant d’aquesta trilogia. Ens varem preguntar si respon a les fantasies romàntiques de sempre, com una Ventafocs contemporània, amb tots els tòpics de l’aventura amorosa però amb dosis considerables de sexe explícit. Es va qüestionar molt la qualitat literària. També es va dir que sembla una nova versió de la saga Crepuscle, substituint els castos vampirs per sexe dur. Va ser una tertúlia molt animada.



A la biblioteca varem aprofitar per treure dels prestatges algunes obres carregades d’erotisme i sensualitat. Des de  les citades Cinquanta ombres de Grey, o Les Mil i una nits,
a Cómeme, provocativa i absolutament explícita, o Aaaaaaah, dotze contes eròtics, dels Germans Miranda. L’ametlla, les memòries eròtiques d’una dona musulmana, una història de carn i d’ànima. Es va recordar La pell freda, amb sexe alienígena, més del gust masculí, o  El monestir de l’amor secret, una història d’amor homosexual entre dos monjos joves, intel·ligents i cultes.  I altres títols. Van assistir catorze dones. 


dilluns, 3 de juny del 2013

Activitats del mes de juny


Contus interruptus






El passat divendres ens va visitar a la biblioteca el cavaller Joan de Bòer, -el famós cavaller emmascarat-  per explicar-nos les seves aventures i desventures amoroses. “Contus interruptus” és un espectacle de contes eròtics que consta d’un seguit d’històries impregnades de sensualitat, fantasia i molt d’humor. Vam tenir 24 assistents que no van parar de riure en l’hora que va durar l’espectacle.

Joan Boer es dedica des de fa 10 anys a la narració oral i la dinamització lectora i treballa principalment a escoles i biblioteques.