dimecres, 30 de juliol de 2008

Presentació de la biblioteca

Aquest 2008 se celebra el 75è aniversari de la biblioteca Sant Martí. Aquesta celebració és una excusa tan bona com qualsevol altra per començar a fer un bloc. No sé gaire d'aquestes coses de blocs, així que espero que aniré aprenent sobre la marxa, i amb la pràctica. Com que aquest és el primer post del bloc, crec que hauria de ser de presentació de la biblioteca, no? Doncs aquí van quatre línies.

La biblioteca Sant Martí d’Arenys de Munt és una biblioteca pública que té ja una llarga tradició i està fortament arrelada en el poble. Va néixer l’any 1933 i va passar a formar part de la Xarxa de Biblioteques de la Diputació l’any 1941. Ha canviat tres cops d’emplaçament.

Actualment té la categoria de biblioteca filial (categoria que correspon a municipis de menys de 5.000 habitants). El municipi, però, ha experimentat un important creixement en els últims anys i compte amb l’actualitat amb més de 7.700 habitants. Amb aquesta població i segons els estàndards bibliotecaris, el centre ha de passar de la categoria de biblioteca filial a la de local.

Aquesta futura biblioteca haurà d'oferir més capacitat i serveis, per respondre a les necessitats de informació, formació i cultura de l’Arenys de Munt del segle XXI.

Ah, i quant a mi, em dic Rosa Pastrana i soc la directora de la biblioteca des de fa ... mmm, no sé, uns quants anys. Treballo aquí amb la meva companya, l'Eulàlia Colomer. Per cert, estic a punt de començar les vacances d'estiu, i em penso que dedicaré algun temps d'aquest agost a continuar explicant coses al bloc. D'entrada, hauria de parlar d'algunes coses que farem per celebrar el 75è aniversari

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Felicitats pel bloc!

biblioteca Sant Martí 2.0 !!!

Javi

Pere Franch ha dit...

Enhorabona per la iniciativa! Desitjo molt d'èxit al bloc!

Joan Rabasseda ha dit...

A còpia d'aportacions diverses, d'iniciatives com aquesta, d'energies positives... anem fent un poble més ric i amable. Enhorabona pel bloc! El 75è aniversari de la Biblioteca s'ho mereix!