dilluns, 1 de setembre de 2008

Cloenda de les Vetllades amb Eskakejats

El divendres 29 d’agost finalitzava el cicle Vetllades a l’Eixida que he anat comentant en aquest bloc, amb el pati de la biblioteca Sant Martí ple de gom a gom , amb més de 100 persones. Els convidats aquesta vegada eren la companyia de teatre Eskakejats, un grup d’Arenys de Munt molt conegut aquí, que fa teatre d’humor.

Eskakejats van idear un espectacle especial per commemorar l’aniversari de la biblioteca, amb diverses escenes que feien referència a la història de la biblioteca i al món del llibres. Començava amb un suposat contractista que revisava unes obres de pintura que es feien a la biblioteca, i continuava amb els propis pintors, músics, i gent del públic que en alguns moments feien dubtar si eren espontanis o estava tot preparat. Com va dir la regidora de cultura en la presentació, semblava que aquesta vegada els Eskakejats s’havien reproduït.

Divertidíssima l’escena en què un intel·lectual i traductor rus entrevistava a la persona que havia llegit més llibres del mon.
Curiosament no calia l’intèrpret perquè se li entenia
tot.


L’espectacle va finalitzar amb la visita de tres monges (recordem que l’edifici de la biblioteca va ser una escola religiosa i que popularment es coneixia com “l’edifici de les monges”) que venien a reclamar que els tornessin l’edifici.

Eskakejats van aconseguir crear una ambient de festa i diversió. L’espectacle va tenir en tot moment una mirada propera i afectuosa cap a la biblioteca que personalment em va emocionar. Alegra veure que la biblioteca ocupa un espai en el cor dels arenyencs.

Bé, el cicle s’ha acabat però la commemoració pels 75 anys de la biblioteca continua al llarg d’aquest any i part del 2009. Us anirem informant.