dimecres, 16 de setembre de 2009

4a temporada de la tertúlia de literatura per joves

El proper dissabte dia 26 de setembre s’inicia la 4a. temporada de la tertúlia de literatura per joves. Volem convocar a tots els joves d’Arenys de Munt que siguin lectors i que vulguin compartir les seves lectures i opinions amb altres lectors.

Li he demanat a Vicenç Lloret, conductor de la tertúlia, que escrigui quatre ratlles de presentació de la temporada:

La Tertúlia de Literatura Juvenil de la Biblioteca Sant Martí va néixer amb la intenció que els nois i noies lectors d’Arenys de Munt tinguessin, un cop al mes, un lloc on parlar dels llibres que els agraden; si bé està pensada per a alumnes d’Eso, hi assisteixen també nois i noies d’edats properes i alguna persona adulta.

La primera trobada es va fer el 25 de gener del 2007 amb 10 tertulians, incloses les dues persones responsables; fins ara, hi han passat, d’una manera més o menys constant, 27 persones. Actualment ens trobem de setembre a maig, l’últim dissabte de cada mes, d’acord amb un calendari que s’elabora a començament de curs. L’assistència és irregular i depèn dels compromisos que tenen els nois i noies assistents.

Es van elaborar uns objectius o declaració de principis:

- A la tertúlia hi anem a explicar-nos i recomanar-nos llibres que hem llegit, no a fer classes de literatura.

- Ningú no en sap més que els altres, ningú no ensenya els altres: totes les opinions tenen el mateix valor i s’han de respectar –cosa que no vol dir que s’hi hagi d’estar d’acord i que no es pugui exposar el punt de vista contrari.

- No hi ha “deures”: es pot venir només a escoltar, però s’agraeix que tothom hi participi.

Vicenç Lloret