dimecres, 19 d’octubre de 2011

COMENCEN LES VISITES ESCOLARS A LA BIBLIOTECA

La biblioteca Antònia Torrent i Martori inclou des de fa anys entre les seves activitats un programa de visites escolars amb les dues escoles del poble,  per tal de donar a conèixer la biblioteca i els seus serveis tant als dos centres com als seus  alumnes.

El Manifest de la UNESCO per a la biblioteca pública recull entre els seus objectius:
- Crear i reforçar els hàbits de lectura dels infants des de ben petits;
- Promoure l’educació individual i autodidacta, així com l’ensenyament formal a tots els nivells,
- Facilitar l’adquisició de competències bàsiques en matèria d’informació.

A les visites expliquem als infants perquè cal tenir el carnet de la biblioteca pública. En els primers cursos es dóna molta importància al foment de la lectura per crear nous lectors i millorar les capacitats lectores a cada grup d’edat.  A mesura que avancen en edat es comença a explicar com es busca la informació. Es important comptar amb la presència i participació dels professors al llarg de la visita.

Aquest any no podíem començar millor. Ahir ens van visitar els dos grups de P-5  de l’Escola Sobirans. La classe del Partenó i la classe de la Torre de Pisa, amb les seves tutores la Verònica i la Isabel. Van passar una bona estona mirant llibres i explicant contes. Alguns són usuaris habituals de la biblioteca, molts recordaven la visita de l’any passat, i tots ens han dit que tornaran. Esperem tenir una bona temporada i que sigui interessant, profitós, i divertit, tant per als alumnes com per als professors