dimarts, 13 de maig de 2014

Guia de recursos i concurs "La Cuina del Maresme"

Guia de recursos i concurs        
Les Biblioteques Municipals del Maresme presenten la guia de recursos La Cuina del Maresme, que recull receptes pròpies dels diferents municipis de la comarca, proposades per un restaurant de cadascun d'ells. La guia s'ha editat en format paper i en versió digital.
La guia en paper incorpora un codi QR per a cada recepta, que enllaça amb els vídeos de l'elaboració dels plats que han fet els cuiners dels restaurants col·laboradors.  Cada recepta presenta, a més, una proposta de maridatge amb vins de la DO Alella. Tanca el recull la bibliografia dels documents disponibles a les Biblioteques Municipals del Maresme.
La versió App és accessible de forma gratuïta des de Google Play i Apple Store, sota els noms de BibliosMaresme (per a tauleta) i BiblioMaresme (per a mòbil). Inclou:
  • La guia La Cuina del Maresme.
  • Els vídeos de l'elaboració de les receptes.
  • Una fitxa de cada biblioteca amb informació sobre els seus serveis, horaris i dades de contacte.
  • Un plànol virtual dels espais de cada biblioteca.
Aquest aplicatiu és un producte editorial pioner en el món bibliotecari, que es presenta com una eina dinàmica i constantment actualitzada per donar a conèixer tots els recursos que tenen les biblioteques de la comarca.
EL CONCURS
Les biblioteques de la comarca organitzen a més un concurs lligat a la publicació de la guia.
El procediment del concurs és el següent:  tots els qui vulguin optar als premis hauran d'haver dinat o sopat en 10 restaurants  diferents participants en la guia, que segellaran la pàgina de la  seva recepta.  Un cop segellada es presentarà a la Biblioteca Pompeu Fabra de Mataró (dins l'horari d'atenció al públic segons:http://bibliotecavirtual.diba.cat/busca-una-biblioteca), durant un període aproximat d'un any.  Seran premiades les 6 primeres persones que hagin presentat la guia amb una visita a un celler de la DO Alella.
Per conèixer més sobre el concurs podeu consultar les bases  a aquí.