dimarts, 21 d’octubre del 2008

TeHac 34

Fa uns dies que ha sortit el últim número de la revista TeHac, el 34. Com és la primera vegada que parlo de la revista al bloc, faré una mica de presentació.
Com a declaració de principis (ho trec de la informació del seu bloc), podem dir que la revista TEHAC és una publicació d’àmbit local editada per l’Ajuntament d’Arenys de Munt que pretén fer-se ressò de l’activitat cultural del poble i alhora ser una eina per fomentar el consum de cultura, entesa en el seu sentit més ampli. Es publica tres vegades cada any des de la seva aparició, el gener de 1996, i des de llavors s’ha incorporat a aquell projecte inicial gent molt diversa, que no respon a un únic perfil, si no és el d’estimar Arenys de Munt i la cultura. Al TEHAC hi participen persones acostumades a escriure i a publicar, i que aporten categoria i nivell a la revista; i també n’hi participen d’altres per a qui és l’única vegada que escriuen per a un públic, i que hi aporten autenticitat i sinceritat.

Des de la biblioteca hem recolzat sempre la publicació, i ajudem en tot el que calgui per mantenir-la viva, i d’això fa ja més de dotze anys! Tot un rècord tractant-se d’una publicació local de distribució gratuïta i en la que gent que hi participa també ho fa desinteressament. En aquests moments, la coordinació de la revista la portem Pere Franch, Javier Guallar i la biblioteca.
Com a novetat recent, des de l’aparició del número anterior, el 33, la revista presenta també els seus continguts en format digital a internet a través d’un bloc. Per tant, ara puc, amés d’anunciar l’aparició d’un nou número, enllaçar aquí els seus continguts.
Aquests són:



Local. Nits de música i espectacles al pati de la biblioteca, per Javier Guallar i Rosa Pastrana (agrupació de les cròniques dels diferents concerts i espectacles del cicle “Vetllades a l’eixida” que hem anat fent al llarg del mes d’agost en aquest bloc)

La Contra. Un al•legat contra el patriarcat, per Assumpta Farré (comentari de L’últim patriarca de Najat El Hachmi).

I les seccions habituals de Llibres i Infantil i Juvenil, amb ressenyes de Vicenç Lloret, Óscar Carreño, Joana Tafalla, Pere Franch i Àngels Vilà; de Cinema amb comentaris de Fèlix Galcerán Aliberch i Teresa Riera; i de Música amb ressenyes de Joan Lloret i Pilar Simoni.

Esperem que us agradi.